No bake cheesecake
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 150 g Oreo´s chokladkakor
  • 175 g smält smör
  • 1300 g Philadelphiaost
  • 1250 g ricotta
  • 11,75 dl strösocker
  • 13 dl vispgrädde
  • 12 tsk vaniljsocker
  • 150 g mörk choklad
  • 1 jordgubbar eller andra färska bär
  • 1 florsocker att pudra med
  • 1 Oreobotten150 g Oreo´s chokladkakor 75 g smält smör
  • 1 Cheesecakefyllning300 g Philadelphiaost 250 g ricotta 1,75 dl strösocker 3 dl vispgrädde 2 tsk vaniljsocker
  • 1 Dekoration50 g mörk choklad jordgubbar eller andra färska bär florsocker att pudra medOreobotten
  • Krossa eller mixa oreokexen till fina smulor och blanda smulorna med det smälta smöret. Kläm fast ett bakplåtspapper mellan botten och den löstagbara kanten på en springform, 18–24 cm i diameter, och tryck ut degen i ett jämnt lager (om formen är 18 cm i diameter bör den vara åtminstone 7 cm hög). Låt stå i kylen i 20 minuter. Cheesecakefyllning
  • Vispa ihop philadelphia, ricotta, socker, grädde och vaniljsocker till en tjock smet som fortfarande ska gå att hälla. Häll smeten över oreobottnen. Dekoration
  • Bryt chokladen i bitar och smält den i en kastrull eller i mikro. Låt svalna något. Ringla chokladen över cheesecaken. Dra försiktigt med en sked för att fördela chokladen jämnt och i ett fint mönster över hela tårtan. Låt tårtan stå övertäckt med plastfolie i frysen i 6–8 timmar. Ta ut tårtan ur frysen cirka 30 minuter före servering. Dekorera med dina favoritbär och pudra gärna över lite florsocker.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.