Får jag fresta er med en "nobake" och vegansk variant av cheesecake. Den innehåller visserligen ingen ost, men jag tycker ändå att den påminner om en cheesecake
Och det var just krånglighet och 80-tal som jag ville komma ifrån när jag snodde ihop den här lilla godsaken. NoBakeBlueberry CheesecakeBotten½ dl, drygt, krossade digestivekex½ dl, drygt, mald mandel (eller pecan)ca 2 msk lönnsirapCheesecakesmet200 g cream cheese1 msk citronjuice1 msk rivet citronskal½ dl strösocker½ tsk vaniljpulver1 dl vispgrädde1 ask färska blåbär, ca 125 gRör samman ingredienserna till botten och tryck ut den i två små formar (ca 8 cm i diameter) eller flera mindre glas tex beroende på hur du vill servera desserten
Lyft av cylindern, strö på toppingen, skeda blåbären runt bakelsen och sikta över florsocker. Detta recept kommer från Gordon Ramsay, och det blev verkligen helt fantastiskt gott
Jag kan inte riktigt bestämma mig vilken slags cheesecake jag tycker om mest, frusen cheesecake, ”vanlig” cheesecake som bakas eller cheesecake som får stelna i kylskåp (så kallad ”nobake”)
De typiskt amerikanska pajerna á la Farmor Anka är så där härligt lantligt rustika och hur mycket jag älskar alla dessa olika typer av pajer så är det nog ändå så att det är en som står lite över de andra
200 gram havrekex (typ Hobnobs). 200 gram havrekex (typ Hobnobs). Jag är så inspirerad av danska Maja Vase och har försökt mig på att göra lite bakverk som liknar hennes
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.