Världens enklaste rätt som mättar och när både kroppen och själen så här när hösten kryper på. En rejäl grönsakssoppa tar inte mer än högst 15 min att få till om du har en bra jäst- och sockerfri buljong, antingen hemmagjord eller köpt, till hands
2 portioner5 ProPoints/port300 g potatis1½ dl mat extra,4%1 vitlöksklyfta½ liten gul lök eller en bit purjolök½ dl riven ost, max 12%pepparsaltSkala och skiva potatisen tunt
Nillas hallonpaj 120 g smör 1 ägg 2½ dl strösocker 2½ dl vetemjöl 1tsk bakpulver 1 paket frysta hallon Ev kokos till att strö i formen Smält smöret och låt det svalna
3-4 pers400 g köttfärs500 g Kina mix1 gul lök1 köttbuljongtärning2 dl vatten1-2 vitlöksklyftorCayennepepparPepparkryddaPaprikakryddaSaltHacka löken och fräs den med köttfärsen
4 personer500 g köttfärs2 små gula lökar390 g Krossade tomater vitlök & örter (Gant)½ köttbuljong1 dl vattenSaltPeppar (Pepparkrydda, alpnearing)Hacka löken och stek den, tillsätt köttfärs och fräs den tills den är genomstekt
Valfri mängd efter antal personerTärnad kycklingfilé (grillad el stekt)FullkornspastaGrönsallad efter egen smakGurkaCocktailtomater eller plommontomaterAnanasPurjolökKidneybönorSalladskryddaKoka pastan och skölj den under kallt vatten så den inte bli klibbig
Nillas blåbärspaj120 g smör1 ägg2,5 dl strösocker2,5 dl vetemjöl1tsk bakpulver200 g frysta blåbärkokos till att strö i formenSmält smöret och låt det svalna
5 portioner5 ProPoints/port650 g kycklingfilé1 tsk olja1 gul lök2 vitlöksklyftor5 dl mat extra, 4%1 köttbuljontärning1 tsk kinesisk sojasaltpepparpaprikakryddasambal oelekStrimla kycklingfilén och hacka löken, fräs kycklingen i olja och löken
5 portioner6 ProPoints/port(gör man det till 6 portioner så blir det 5 pp/port)650 g strimmlad kycklingfilé1 tsk olja1 strimlad purjolök eller salladslök1 liten burk skivade vattenkastanjer1 burk kokosmjölk, light1 msk Thai red curry pasta1 msk kycklingfond2 pressade vitlökskyftorsaltpepparkryddamald ingefärasambal oelekFräs kycklingen och efter en stund fräs löken och vattenkastanjerna, efter en stund blanda i resten av ingredienserna och låt det puttra en stund
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.