Denna cheesecake smakar gott av kanel, hallonoch blåbär. Cheesecake är lustigt nog en typ av bakverk som jag i vanliga fall inte är så förtjust i, men som jag i denna hälsosamma variant tycker är både riktigt gott och superfräscht
Cheesecaken kan med fördel serveras medhalloncoulis. Med hela ett kilo färskost i receptet räcker kakan till många, men du vill garanterat ta mer och mer…eller som Debbie avslutade receptet
Vänd ner hallonenoch häll smeten i formen. Smula kexen, smält smöret och blanda ihop. Ta kakan ur ugnen och bred försiktigt över fyllningen i ett jämnt lager
Smält smöret och blanda med kex och socker. Rör färskosten mjuk med elvisp. hallon, el andra färska bär. Skölj citronen noga i ljummet vatten och riv skalet
Häll blandningen i bunken medcheesecakesmetenoch blanda väl. Garnera med färska hallon. Värm upp under omrörning och mosa bären med en gaffel till de saftar sig och sockret smält
Häll i kesella och färskost och vispa krämigt med en elvisp. Man kan täcka cheesecakenmed aluminiumfolie när den fått gyllene färg för att den inte ska bli för bränd
När cheesecaken skall serveras använder du en riktigt vass kniv och skär försiktigt ("såga" inte för mycket) utmed formens insida för att lossa cheesecaken
Jag dekorerade med kokoschips innan servering. Raw choklad ochhallonkaka a la cheesecake. Mixa allt till en härlig chokladsmet och smeta ut på dadelbotten
Vispa cream cheese, apelsin- och citronskal och socker med elvisp till en jämn smet. Jag har inte ätit så många varianter på gräddad cheesecake utan mest frysta, den här var väldigt god och låter man den vila över natten blev den ännu godare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.