Nektarinkaka
Hemmets Journal
Hemmets Journal
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 75 g smör
  • 11 dl strösocker
  • 12 st ägg
  • 11 msk vaniljsocker
  • 12 dl vetemjöl
  • 11 tsk bakpulver
  • 12.5 st nektariner
  • 11 st ägg
  • 10.5 dl strösocker
  • 11 dl vispgrädde
  • 11 dl hasselnötter
  • 175 g smör 1 dl strösocker 2 st ägg 1 msk vaniljsocker 2 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 2.5 st nektariner Fyllning: 1 st ägg 0.5 dl strösocker 1 dl vispgrädde 1 dl hasselnötter hackade Ugn: 175ºRör smör och socker poröst. Rör i äggen och tillsätt vaniljsocker, mjöl och bakpulver. Blanda ihop till en smet.
  • 1 Häll smeten i en smord form med löstagbar kant. Dela nektarinerna i klyftor och stick ner i smeten. Grädda i 10 minuter.
  • 1 Rör ihop ägg och socker till fyllningen. Vispa grädden och blanda i. Häll smeten över frukten i formen.
  • 1 Strö över nötterna och grädda kakan klar, ca 30

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.