175 g
smör 1 dl strösocker 2 st ägg 1 msk vaniljsocker 2 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 2.5 st nektariner Fyllning: 1 st ägg 0.5 dl strösocker 1 dl vispgrädde 1 dl hasselnötter hackade Ugn: 175ºRör smör och socker poröst. Rör i äggen och tillsätt vaniljsocker, mjöl och bakpulver. Blanda ihop till en smet.
1 Häll
smeten i en smord form med löstagbar kant. Dela nektarinerna i klyftor och stick ner i smeten. Grädda i 10 minuter.
1 Rör
ihop ägg och socker till fyllningen. Vispa grädden och blanda i. Häll smeten över frukten i formen.
Sommar, sommar och sol. Ljuvlig värme kräver ljuvliga bakverk. Gärna enkla som går att sväng ihop i en kastrull när man till exempel får oväntade gäster
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.