13 cl
Gin 3 cl Campari 3 cl Söt Vermouth (Röd)Häll alla ingredienser i ett rörglas med is. Saknar du rörglas går det bra med någon annan behållare där du kan röra runt drinken med is.Rör drinken i ca 45 sekunder. Smaka av några gånger för att känna efter när du hittat rätt. Att röra drinken är till för att dels kyla drinken, men också för att späda ut den.Sila upp drinken i ett isfyllt glas. En så stor isbit som möjligt är att föredra eftersom det får drinken att inte fortsätta spädas ut i samma tempo som med flera mindre isbitar.Ta en bit apelsinzest och pressa det över drinken för att få ut apelsinskalets oljor. Gnid zesten mot glasets kanter innan du stoppar ner det i drinken.
Efter minimal betänketid stod det klart att årets glöggalternativ skulle få Negroni som farfar. En lätt omstöpning av Negronin för att få en tydligare koppling till vin och glögg, och sedan fram med julkryddorna
Här kommer den – Soda Negroni with a kvist. Soda Negroni with a kvist. Ikväll ska det firas födelsedagar gånger två och då finns det inte riktigt tid till att skriva fredagsdrink
Blanda valfri cocktail som du tror blir mumsig i pralinen (jag körde Manhattan och Negroni). Varför stoppa i sig wienernougat, trippelnötter och marsipan till jul, när du kan få en Manhattan direkt i chokladen
PrintNegroni – söndagsdrinken. Jag är inte ett dugg bättre än någon annan. Eller jo, kanske. Förmodligen är jag bättre än en hel drös, på samma sätt som där finns ännu en drös som är bra mycket bättre än jag
Till slut så fastnade jag för en italiensk drink som heter Negroni. När jag planerade vår påskfest så googlade jag för att hitta en drink med lite sting i
Fyll ett highballglas med is. Häll Martini Rosso, Campari och Bombay Sappihre över isen, rör och dekorera med en limeskiva och eventuellt ett grönt cocktailbär
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.