Häromveckan tog vi en tur mot det natursköna Flattinge och Sussies café. Finns mycket annat smått och gott på menyn förutom ostkaka bl a sötost med grädde, chokladfudgekaka och till barnens glädje chokladbollar stora som tennisbollar
Det är helt enkelt en smoothie med havregrynsgröt, frysta bär, yoghurt och honung. Pyttsa ner havregryn i en värmetålig skål och slå över kokhett vatten
Tänk på att karrén ska ligga och dra i marinad över natten för att den ska få mest möjliga smak. När det gäller såsen insåg jag att det inte fanns någon persilja hemma, vilket jag kompenserade med extra dragon och persillade ist
Kör allt i en liten mixer och smaka av med salt och peppar. Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar Gnid in köttet med salt, peppar och olivolja
Förutom min suveräna brushetta (ödmjuk som vanligt) så blev det grillade kyckling- och grönsaksspett med en härligt pepprig mangosalsa, potatisklyftor ochCafé de Paris
Caféeroch Bagerier den. Med godaste krämbullen och cheesecake som Lund kan erbjuda. God vetebulle med okristligt mycket vaniljkräm i mitten som gör att munnen intar formen av ett leende efter första tuggan och man liksom inte kan sluta le förrän flera timmar senare
Som vanligt blir det lite så att jag tar upp det som de flesta uppfattar som tillbehör först, nämligen just potatisen och grönsakerna i ugnen, istället för att lyfta fram proteinet, färsbiffarna fyllda med Café de Parissmör
Igår var det mannen som stod för middagen och jag tror han blev inspirerad av den här rätten. Han var mega stolt och ville absolut att jag skulle ta fram kameran och ta en bild på hans mästerverk och här är resultatet
T-benstek med rotfruktskaka, vitlökssauterad spenat ochCafé de Paris-smör. Till det åt vi vitlöksspenat och ett underbart foliebakat vitlöksbröd som totalt badade i fett
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.