Här hemma har vi lyxat till det med nybakat bröd till frukost. Den här gången blev det ett äpple och havrebröd, äpplena kommer från vår trädgård så det känns lite extra kul
Pensla på med lite vatten och strö över lite linfrö. När det var kallt här hemma i Sverige så var vi i södra Europa med otrolig hetta och när vi kom hem blev vädret varmt, soligt och fint här i Sverige
Det blev lite brödbak i helgen och resultatet blev detta goda Havrebrödmed krossad linfrö. Ta upp degen på mjölad bakbord och knåda den smidig med resten av mjölet
Blanda snabbt ihop till en deg i en stor bunke med en slev (ej maskin). Pudra över lite mjöl och låt gärna stå framme i rumstemperatur ½ tim och sätt sedan in i kylen för att jäsa över natten övertäckt med en bakduk eller plastfolie
Blanda snabbt ihop till en deg i en stor bunke med en slev (ej i maskin). Pudra över lite mjöl och låt gärna stå framme i rumstemperatur ½ tim och sätt sedan in i kylen för att jäsa över natten övertäckt med plastfolie
pensla ev bröden med vatten och smaksätt med flingsalt, oregano, riven ost, mm. Dela degen i 12 st delar, forma till små bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Täck med en bakduk och låt jäsa i kylen ca 10 timmar. Med ost 1/2 pkt jäst
Gott glutenfritt bröd med havre som ger mycket fibrer, vitaminer och mineraler. Glutenfritt havrebröd25 g jäst. Arbeta degen i maskin eller med elvisp i ca 5 minuter
Ett glutenfritt bröd med havre och solroskärnor som bara behöver jäsa en gång direkt i formen. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta degen med degkrokar tills den är fast men ändå lite kladdig
Häll lite mjöl i botten på grytan och lägg försiktigt ned degen med den vikta skarven nedåt. Täck degen med plastfolie och låt stå i rumstemperatur i cirka 12 timmar eller till nästa dag. Lägg tillbaka degen i bunken, med skarven nedåt, och låt jäsa i ytterligare 2 timmar under plastfolie. Värm ugnen till 225 grader och sätt samtidigt in en gjutjärnsgryta med lock
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.