Att vakna på morgonen, dricka en kopp kaffe och under tiden värms ugnen upp, för att sedan baka av dessa nattjästarågfrallor (eller annat bröd för den delen)
Grovarågfrallor. Härligt mättande rågfrallor som man kan jäsa i kylen under natten för att få nybakade frallor till frukost, min absoluta favorit när det gäller frallor
Häromdagen skulle jag få en fin vän på frukostbesök, och eftersom jag sent kvällen innan insåg att jag inte hade något bröd hemma började jag googla efter något som kunde jäsa i kylen under natten, och bakas på morgonen
Från boken Bröd från Brunkeberg bakade jag dessa grovarågfrallorna med viss modifikation. Jag tillsatte linfrön och levain som jag hade i kylen och drog ner lite på jästen
Har haft en lergryta, en Römertopf stående i skåpet i många år utan att den har kommit till användning, har aldrig kunnat bestämma mig för om jag vill ha den till brödbak eller till matlagning
Godmorgon fina du❤️ jag fortsätter tjata om mina nattjästa bröd men jag verkligen älskar dem. Igår kväll rörde jag ihop degen på några minuter sen formade jag dem till baguetter idag och gräddade
Den här supersnabba grova limpan har jag hämtat inspiration från Lindas Bakblogg som har recept på en ljus variant av denna som också är riktigt riktigt god
Som ni säkert märkt så brukar jag baka mina glutenfria formbröd i stort sett efter samma princip. Jag bakar oftast minst en gång i veckan, och har hittat ett koncept som jag tycker fungerar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.