Täck bunken med lock eller plastfolie och låt stå i rumstemperatur över natten. Nattjästa frallor. Forma baguetterna med händerna och vrid/snurra dem eventuellt lite innan du lägger dem på plåten
Här i Småland är det ganska grått idag när jag sitter här och tittar ut genom fönstret, och det är med andra ord en alldeles perfekt lördag att bara skrota runt i mykläder och burra ner sig i soffan framför en film så här mitt på dagen
De här bröden tar till och med mindre tid än scones på morgonen. Arbeta i maskin eller med elvisp med degkrokar några minuter tills det är en smidig deg som släpper från kanterna
Blanda snabbt ihop till en deg i en stor bunke med en slev. Pudra över lite mjöl och låt gärna stå framme i rumstemperatur ½ tim och sätt sedan in i kylen för att jäsa över natten övertäckt med en bakduk eller plastfolie
Blanda snabbt ihop till en deg i en stor bunke med en slev. Pudra över lite mjöl och låt gärna stå framme i rumstemperatur i en halv timma och sätt sedan in i kylen för att jäsa över natten övertäckt med bakduk eller plastfolie
Blanda snabbt ihop till en deg i en stor bunke med en slev (ej maskin). Pudra över lite mjöl och låt gärna stå framme i rumstemperatur ½ tim och sätt sedan in i kylen för att jäsa över natten övertäckt med en bakduk eller plastfolie
Nybakade frukostfrallor känns alltid lyxigt. Har man inte tid eller ork att sätta igång ett bak på morgonen är nattjästa frallor ett utmärkt alternativ medminimalarbetsinsats
Blanda snabbt ihop till en deg i en stor bunke med en slev (ej i maskin). Pudra över lite mjöl och låt gärna stå framme i rumstemperatur ½ tim och sätt sedan in i kylen för att jäsa över natten övertäckt med plastfolie
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.