Vrid baguetterna lite lätt och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Innan du sätter in baguetterna i ugnen så spraya med lite vatten i ugnen eller lägg in lite vatten på en plåt i botten på ugnen, detta för att brödet ska få en bra skorpa
Till sommarens alla räkfrossor och hösten kommande kräftskivor kan det vara fint att göra baguetter. Nästa gång ska jag prova att lägga baguetterna på bakstenen i stället för en vanlig plåt, tänker mig att de blir ännu bättre skorpa då
I morse gjorde jag så fantastiskt goda baguetter, ni vet sådär perfekta, sega men knapriga på ytan. Vrid baguetterna lite lätt och lägg på en plåt med bakplåtspapper
3 g jäst [3 krm]. 350 g vatten, kallt, [3,5 dl]. 450 g vetemjöl special [7,5 dl]. 10 g salt [1,5 tsk]. Deg3 g jäst [3 krm] 350 g vatten, kallt, [3,5 dl] 450 g vetemjöl special [7,5 dl] 10 g salt [1,5 tsk]
Vill tipsa och fantastiskt goda övernattenjästa baguetter, perfekta om man vill ha nygräddat bröd till frukosten och vill göra det lite smidigt för sig
Antingen kan man blanda ner baconet i röran eller lägga ovanpå röran i baguetten. Smöra baguetten, lägg i röran och garnera med sallad, gurka, tomat och paprika
Det här receptet snubblade jag över i den otroligt fina bloggen Bara en kaka till, baguetter som jäser över natten (i rumstemperatur) bara att baka ut på morgonen och grädda
Härom dagen så bakade jag mina allra första baguetter. Jag har använt mig av en baguetteplåt. Man kan likaväl grädda baguetterna på en bakplåt klädd med bakplåtspapper
Jag gillar att äta nygräddat bröd på morgone, känns lite som en lyxfrukost då och dessa frallor är så otroligt lätta att göra och allt arbete görs kvällen innan, bara att grädda på morgonen
Att vakna på morgonen, dricka en kopp kaffe och under tiden värms ugnen upp, för att sedan baka av dessa nattjästa rågfrallor (eller annat bröd för den delen)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.