8 dl vetemjöl. 11,5 tsk salt. 11 tsk torrjäst. 14 dl vatten, kallt. 18 dl vetemjöl 1,5 tsk salt 1 tsk torrjäst 4 dl vatten, kalltBlanda de torra ingredienserna i en stor skål med en sked eller träslev
Vrid baguetterna lite lätt och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Innan du sätter in baguetterna i ugnen så spraya med lite vatten i ugnen eller lägg in lite vatten på en plåt i botten på ugnen, detta för att brödet ska få en bra skorpa
Till sommarens alla räkfrossor och hösten kommande kräftskivor kan det vara fint att göra baguetter. Nästa gång ska jag prova att lägga baguetterna på bakstenen i stället för en vanlig plåt, tänker mig att de blir ännu bättre skorpa då
I morse gjorde jag så fantastiskt goda baguetter, ni vet sådär perfekta, sega men knapriga på ytan. Vrid baguetterna lite lätt och lägg på en plåt med bakplåtspapper
3 g jäst [3 krm]. 350 g vatten, kallt, [3,5 dl]. 450 g vetemjöl special [7,5 dl]. 10 g salt [1,5 tsk]. Deg3 g jäst [3 krm] 350 g vatten, kallt, [3,5 dl] 450 g vetemjöl special [7,5 dl] 10 g salt [1,5 tsk]
Vill tipsa och fantastiskt goda övernattenjästa baguetter, perfekta om man vill ha nygräddat bröd till frukosten och vill göra det lite smidigt för sig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.