Nu är det lördag igen och dax för ett nytt recept. Känns som om man har väldigt mycket att göra på helgerna så det får bli en middag som är snabbare än snabbast… fast lite extra
Igår kväll var det liite mer stressigt än vanligt. Mannen som den senaste veckan har plockat upp dottern vid busstationen inne i stan efter jobbet (pga att hon praktiserar på ett stall i två veckor och har lite andra tider än vanligt, stallet ligger nämligen inte direkt i närheten utan drygt 3 mil bort och innebär tidiga morgnar med bussbyte, och sedan samma procedur hem på kvällen, så för att spara lite tid blir hon hämtad halvvägs på vägen hem) skulle igår ut och äta med arbetskamraterna och sedan vidare på hockeymatch
Här kommer ett ytterligare lättlagat recept som passar perfekt till vardags. NasiGoreng med kyckling. Denna rätt kan varieras hur mycket som helst, ta de grönsaker ni gillar där hemma, lägg till nötter om ni så önskar, byt ut kycklingen mot räkor eller servera Sweet Chili sås till
Om du gör nasigoreng till fler personer är ugnens långpanna bra att använda. Ta ut nasigorengen ur ugnen och toppa med omeletten och de skalade räkorna
Fräs hackad vitlök och lök, curry och paprikapulver i en stekpanna med matfett. Tillsätt tärnad kyckling, strimlad vitkål och paprika och strimlade sockerärtor
ihop kall sås om du önskar ha den till NasiGoreng. NasiGoreng är klart att servera. 1 liter kokt ris eller koka fyra portioner ris, välj gärna asiatiskt jasminris men vilket ris som helst funkar
Kvällens middag blev nasigoreng eller det stämmer ju inte riktigt för nasi betyder ju ris och goreng betyder stekt, men det blev stekt blomkål istället för ris
1. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Dela kycklingen i tärningar och stek färdig på medelvärme, alternativt använd kycklingrester som blivit över från annan måltid
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.