Napoleonhattar
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • vetemjöl
  • 1 florsocker
  • 1 rumstempererat smör
  • 1 ägg
  • 1 ren marsipan
  • 1 socker
  • 1 äggvita (ca. 30 g)
  • 1 nougat
  • 1 osaltade pistagenötter, grovhackade
  • 1 mörk tempererad choklad av hög kvalitetMördeg:Blanda och knåda ihop alla ingredienser till en jämn deg. Låt den sedan vila i kylen i ca. 30 minuter.Marsipanmassa:1. Vispa samman äggvita och socker. Låt sedan blandningen stå och dra i ca. 1 timme så att sockret löses upp.2. Blanda sedan ner sockerblandningen i en skål med marsipanen lite i taget, tills att blandningen är helt jämn.3. Kavla ut mördegen i ett ganska tunt lager och stansa ut med en rund form ca. 8 cm i diameter. Placera dom på en plåt med bakplåtspapper.4. Lägg en bit nougat i mitten av varje cirkel.5. Rulla små runda bollar av marsipanmassan, ungefär lika stora som en pingisboll. Blöt händerna lite då bollarna rullas så klibbar inte massan fast i handflatorna. Placera sedan bollarna ovanpå nougaten.6. Vik upp kanterna på mördegen runt varje boll med marsipan och nyp åt så det blir tre kanter. Strö på de hackade pistagenötterna.7. Grädda kakorna i ugnen i ca. 8-10 minuter på 200°. Ta ut kakorna ur ugnen när dom har fått en gyllne färg och låt svalna.8. När kakorna har svalnat helt, doppa dom i den tempererade chokladen.Kakorna kan förvaras i kylen i en tätförsluten burk i upp till tre dagar eller i frysen i ungefär tre veckor. Temperera choklad:1. Hacka chokladen fint. Värm upp hälften i ett vattenbad till 48°, häll upp resten av chokladen i en ganska stor skål.2. Ta 2/3 av den smälta chokladen och häll den i skålen med den finhackade chokladen och blanda försiktigt så att chokladen smälter ihop. Blanda endast ner resten av den smälta chokladen om det behövs mer för att smälta samman blandningen.3. Värm inte upp den tempererade chokladen igen. Stelnar den så häll ner mer av den smälta chokladen sedan tidigare.Chokladen tempereras för att få en glansig och krispig yta. Om tempraturen överstiger 34° så måste man göra en ny sats.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.