2 schalottenlökar
gärna några korianderrötter (kan uteslutas)
½ stjälk
citrongräs (kallas även lemongrass)
1 msk
svartpeppar, gärna nymald
1 tsk
salt
½ cm djupa skåror i köttet med en vass kniv i korsmönster över köttets yta. Gnid in marinaden ordentligt och lägg köttet att marineras i kylskåpet i minst 6 timmar Till salladen
8 schalottenlökar,
skurna i väldigt tunna skivor
4 vårlökar
(kallas även sticklök hos oss), finhackade
färsk mynta
4 torkade
chilifrukter (jag brukar oftast ta färsk chili dock)
2-3
limefrukter
1 msk
nam pla (thailändarnas svar på soya – en fisksås)
1 msk
palmsocker, eller mörk farin (fast jag brukar ta ljust muscavadosocker)
1 vitlöksklyftor,
finhackad eller pressad
2 makrutblad
(limeblad), finstrimlade till dekoration – jag brukar utesluta det dock)
Vet inte riktigt var jag hittade klippet och namnet betyder enligt Wikipedia, a spicy soup stock enriched with raw cow blood or pig's blood, often used in Thailand to enrich regular noodle dishes
Koka glasnudlarna enligt anvisningar på förpackningen. Strimla biffen i 1/2 cm breda remsor. Salta och peppra lätt och stek i omgångar på hög värme i oljan i en stekpanna
Thailändsk kycklinggryta 4 port. Min sol försvann typiskt nog. så jag fortsätter väl här och bjuder er på ännu ett recept och hoppas under tiden att solen vågar sig fram igen
Thailändsk fläskfilégryta 4 port. Den här grytan blev riktigt god och lite het som jag ju gillar. Den innehåller både chili och ingefära, 2 riktiga favoritkryddor
Stek kycklingen gyllene tillsammans med curry i Milda Culinesse ca 5 minuter. Koka upp vatten med buljongtärningar, Milda Mini Mat 7%, ingefära och citrongräs
Thailändsk fiskgryta. 2017-03-13, 13. 17. Ledig dag och Leon vilar middag för ovanlighetens skull, så jag tänkte passa på att blogga lite om gårdagens middag som blev så himla god
Dagens Meat-free Monday recept är en sallad, men ingen vanlig, tråkig sallad utan en spännande thailändsk sallad med massor med olika smaker som kommer vara som en smakexplosion i din mun
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.