Nam tok, thailändsk biffsallad
Thaimat - En blogg om thaimat
Thaimat - En blogg om thaimat
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • ½ kg kött
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 schalottenlökar gärna några korianderrötter (kan uteslutas)
  • ½ stjälk citrongräs (kallas även lemongrass)
  • 1 msk svartpeppar, gärna nymald
  • 1 tsk salt
  •  
  • ½ cm djupa skåror i köttet med en vass kniv i korsmönster över köttets yta. Gnid in marinaden ordentligt och lägg köttet att marineras i kylskåpet i minst 6 timmar Till salladen
  • 8 schalottenlökar, skurna i väldigt tunna skivor
  • 4 vårlökar (kallas även sticklök hos oss), finhackade
  • färsk mynta
  • 4 torkade chilifrukter (jag brukar oftast ta färsk chili dock)
  • 2-3 limefrukter
  • 1 msk nam pla (thailändarnas svar på soya – en fisksås)
  • 1 msk palmsocker, eller mörk farin (fast jag brukar ta ljust muscavadosocker)
  • 1 vitlöksklyftor, finhackad eller pressad
  • 2 makrutblad (limeblad), finstrimlade till dekoration – jag brukar utesluta det dock)

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.