Naked cake med jordgubbar och blommor
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 240 g vetemjöl (4 dl)
  • 13 g salt (0,5 tsk)
  • 115 g bakpulver (1 msk)
  • 1300 g strösocker (3,75 dl)
  • 15 g vaniljpulver (1 tsk)
  • 1125 g mjölk 3 % (1,25 dl)
  • 1100 g vatten (1 dl)
  • 125 g citronsaft (0,25 dl)
  • 1125 g vegetabilisk olja (1,25 dl)
  • 1165 g ägg, rumstempererade (ca 3)
  • 1300 g färskost
  • 1150 g jordgubbssylt
  • 11 msk vaniljsocker
  • 11 citron, juice från
  • 1 ca 20 färska jordgubbar
  • 1200 g strösocker (2,25 dl)
  • 1100 g äggvita (2-3 st)
  • 1400 g osaltat smör, rumstempererat
  • 1 färska obesprutade blommor
  • 1 jordgubbar
  • 1 Vaniljbottnar240 g vetemjöl (4 dl) 3 g salt (0,5 tsk) 15 g bakpulver (1 msk) 300 g strösocker (3,75 dl) 5 g vaniljpulver (1 tsk) 125 g mjölk 3 % (1,25 dl) 100 g vatten (1 dl) 25 g citronsaft (0,25 dl) 125 g vegetabilisk olja (1,25 dl) 165 g ägg, rumstempererade (ca 3)
  • 1 Jordgubbsfyllning300 g färskost 150 g jordgubbssylt 1 msk vaniljsocker 1 citron, juice från
  • 1 Färska jordgubbarca 20 färska jordgubbar
  • 1 Smörkräm100 g vatten (1 dl) 200 g strösocker (2,25 dl) 100 g äggvita (2-3 st) 400 g osaltat smör, rumstempererat
  • 1 Dekoration färska obesprutade blommor jordgubbarBotten
  • Sätt ugnen på 170 grader. Smöra och sockra 3 små springformar (22 cm) noggrant. Har du bara 1 går det bra att baka i omgångar men stressa inte med avsvalningen. Blanda vetemjöl, salt, bakpulver, strösocker och vaniljpulver i en bunke. Vispa ihop mjölk, vatten, citronsaft, vegetabilisk olja och ägg. Blanda de torra ingredienserna med de blöta och arbeta ihop det till en smet. Dela smeten på tre häll i formen/formarna och grädda i mitten på ugnen på 170 grader i cirka 30-35 minuter, gör ett stickprov. Baka max två formar åt gången för jämnare gräddning. Ta ut kakan och låt den svalna 10 minuter i formen innan du vänder den uppochner på ett galler. Jordgubbsfyllning
  • Blanda till en slät kräm i en bunke med en visp. Förvara kallt. Jordgubbar
  • Skölj, snoppa och skiva jordgubbarna. Smörkräm
  • Koka upp vatten och socker till 121 grader. När sockerlagen passerat 100 grader så kan du börja vispa äggvitorna på hög hastighet med en elvisp eller i maskin. Häll sedan den varma sockerlagen över äggvitorna i en tunn stråle. Låt marängen vispa tills den är rumstempererad. Tillsätt smöret försiktigt i omgångar och vispa ihop. När det blivit en slät kräm fyll i spritspåse, det underlättar om du har en slät tyll i. Montering
  • Placera en botten på önskat serveringsfat. Spritsa en ring av smörkräm längs kanten. Fyll ett tunt lager med jordgubbskräm innan för ringen och toppa med skivade jordgubbar. Lägg på nästa botten. Ställ i kylen och låt stå 20 minuter för att smörkrämen ska stelna. Gör samma sak på nästa botten och låt vila ytterligare 20 minuter. Lägg på den sista bottnen och lägg en klick med smörkräm ovanpå. Stryk ut tunt på tårtans ovansida och ett tunt lager runt omkring. Tanken är inte att smörkrämen ska täcka hela tårtan utan dess ”nakna” utseende är vad som gett tårtan dess namn. Avsluta med att dekorera den med obesprutade eller ätbara blommor och bär.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.