Börja med att hacka löken och steka den på medelvärme i en gryta tillsden fått lite färg. Har inte varit så förtjust i BBQ sås annars, men detta var väldigt gott
Du kan även ha det tillkvällen som tilltugg, passar tillkallöl eller vin. Något mi viejo gjorde tillhelgen och åt tillmorgonen på söndagarna eller till fredag kväll "Sardinas en escabeche"
Vispa ihop crème fraiche, chilisås, stenbitsrom och kryddor. Finhacka rödlöken och tillsättden. Låt stå kallt ett tag för bästa smaken, om tid finns gör dagen före för bästa smak
Blanda ner det i creme fraichen. Smaksätt med sweet chili sås och kryddor efter tycke och smak. 1-2 röd lök (beroende på storlek och smak). 1-2 matskedar sweet chili sås
Minns du denkalla, vita såsen som man alltid fick till fiskpinnarna i skolan. En filbaserad sås, utan några tydliga smaker egentligen… Det låter otroligt osmickrande (som mycket skolmat tyvärr gör), men det var en väldigt god såstill fisk, faktiskt
Igår stod hemgjord potatismos och fiskpinnar på menyn och för att göra det hela lite roligare svängde jag ihop enkall, god sås att servera till - perfekt att göra med potatisen kokar
Någon spickeskinka kommer vi inte att bjuda er på idag, nej istället så ligger det en regnbågsforell på tallriken och tillden blir det en god kallsås, lite potatis och grönsaker
Låt gärna såsen stå och dra till sig en stund innan servering. Det vill säga tunnbröd fyllda med sallad, tomat, gurka, fiskpinnar och så den här goda såsen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.