Denna nötkaka är väldigt saftig trots att den inte innehåller något fett. Gör fina strimlor av apelsinskaletmed zestjärn eller skala med en potatiskalare och strimla skalet meden vass kniv
Klä en form, med löstagbar botten, med bakplåtspapper (jag spänner fast ett mellan botten och sidan och sedan två lösa bitar runt kanten som går upp en bit över kanten på formen) eller smöra och bröa
Krydda såsen med salt och peppar och rör ner osten. Lägg dem i en ugnssäker form & toppa med kalkon. Blanda fänkål, schalottenlök, äpple, apelsin, zest och saft i en skål
Jag började igår med knäck, samma recept som förra året som ni hittar HÄR, sen gjorde jag även dessa tryfflar med smak av apelsinoch saffran, och oj vad goda de blev
Medapelsinbottnaroch dulce de leche. Fortsätt med ytterligare en fjärdedel och rör sedan ner resten. Rör försiktigt ner ungefär en fjärdedel av äggvitorna i smeten för att lätta upp smeten innan du fortsätter med resten av äggvitan – då stannar luften kvar i äggvitorna
Här har jag svängt ihop en dadelkaka med finhackade valnötter och vanilj. Tål man kolhydrater tycker jag att färska dadlar (med måtta) är en bra ingrediens att baka med
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.