Jag har ju egentligen väldigt svårt för LCHF-bröd, det smakar mest ägg och så tycker jag att jag kan tugga i evigheter utan att det händer något men det här var riktigt gott
Inget mjölutan istället massa ägg, fröer och fiberhusk. Den stora skillnaden är att jag inte äter potatis, pasta eller ris och man blir faktiskt mycket "skönare" mätt efter en måltid utan kolisarna, inte så tung i magen
Jag har tidigare skrivit ut ett recept på ett fröbrödoch jag ville prova göra en variant på det brödet utan ägg då jag försöker använda mindre ägg i min matlagning/bakning
Rustique Råg är ett naturligt mjöl helt utan tillsatser. Används med fördel som inblandningsmjöl ihop med Rustique Vete och ger då ett luftigare, och mer smakrikt, resultat vid bak av till exempel baguetter eller surdegsbröd
Ett bröd som passa alla mjöl- och gluten allergiker, även de som går på lchf. Om du vill, hack nötterna i lite mindre bitar (jag gjorde det) lägg sedan alla nötter och fröer i en bunke
Blanda fröna med mjölblandningenoch ha i äggen och det smälta fettet. Ibland blir jag extremt sugen på nybakat mjukt bröd men på grund av att jag har ibs är bröd ett av dom störta BIG NO NO för mig och min känsliga mage
Inte heller några mjölkprodukter ingår i det här brödet. Det här var för mig ett tillräckliga bevis på att jag inte tål gluten, så jag kommer aldrig att äta mjöl mer, saknar det inte det minsta idag
Den här gången gjorde jag utan choklad med Carob-pulver istället. Nötiga rawbollar med kola och kaffe. Gjorde oslagbart goda rawbollar i söndags inför veckans konsutationer och gott mellis/fika till mig själv
Ta upp degen på mjölat bakbord och forma till en limpa. På många ställen har jag läst att stenmalet mjöl inte tål bearbeting i degblandare för att det är ett svagare mjöl
Vispa upp äggen lite, rör ner filmjölkoch keso och rör sen ner torrvarorna. Även om jag numera "fuskar" och äter lite gluten ibland så vill jag ändå att min bas ska vara glutenfri
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.