Hetta upp en gryta, gärna gjutjärn, med hälften av rapsoljan på hög värme och bryn köttet runtom. Värm resten av rapsoljan i samma gryta på medelhög värme och fräs lök, morot och selleri tills de mjuknat men inte tagit färg
Servera med fullkornsris. Skär köttet i bitar, bryn det i stekpanna. Lägg köttet i en kastrull och tillsätt tomater, vatten, gul lök (skuren i större klyftor), riven/ hackad vitlök, buljong
Ugnstekt sötpotatis passar bra tillsammans med sältan från nötköttet och de varma grönsakerna. Tidigare har jag tipsat om att man kan göra broccoli- och paprikapaj av broccolins stam och idag tänkte jag bjuda på ett annat tips
200 g blandade örter (t ex libbsticka, persilja, rosmarin och salvia) 50 g salladslök, eller annan god lök 1 klyfta vitlök 2 msk grovt salt 2 msk balsamvinäger (gärna rosébalsamvinäger)
Sedan är det bara att tillsätta vetemjöl special lite i taget tills degen börjar släppa bunken och man inte får med sig en hel degklump på handen när man känner efter konsistensen med fingret
Nötgrytamed vita bönor är proteinrik maträtt som passar väldigt bra med bulgur eller korn. Det som jag gillar med persiskt kök är att det innehåller mycket bönor och även olika linser
Garnera som du vill, gärna med färska örter. Jag använde två olika slags olivolja, en med lite kraftigare smak till den första marinaden och en med mer mild smak till marinad nummer två
Det blir en ganska enkel historia i ugn med färskost, örter och massa grädde. Innan det är dags för svampplockning ska vi hinna med ännu en maskeradkräftskiva
Som tur är är sambon ledig i mellandagarna så han har tid att fixa med detta. När kycklingen är klar tillsätter du Milda vitlök & örter, grädden och soja
Strö över färska örter tillsammans med riven ost. Lägg potatisarna i en ugnsfast form och tryck till dom lite lätt med hjälp av baksidan på en slev så de krossas en aning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.