Servera med en citronklyfta och kokt blomkål. Smaka av med vitpeppar och eventuellt salt. Salta och peppra fisken, krydda eventuellt med ekologisk citronpeppar
Smält smör och blanda med citronsaft – för veganskt, byt smöret mot mjölkfritt smör eller rapsolja. Ansa bort blasten från blomkålen (denna kan du spara till något annat)
byter ut kycklingen mednötfärs. tärnad potatis med krossade vitlök och lagerblad med örtsalt. Jag började med att tillaga blomkåls kompott, sen kokade jag en laddning (1kg). Nötfärsen stekte jag 900gr sen fördelade i 5 portioner eller så väger 180gr rå. nötfärs ca 140gr stekt. 180gr nötfärs (140gr stekt). 150gr blomkåls kompott (se recept). 180gr nötfärs (140gr stekt). 150gr blomkåls kompott
de minut ungefär (har du hällt på rejält från början, hälften av smöret ungefär, kan du ösa blomkålenmed smörvätskan som samlas i långpannan och inte tillsätta nytt smör förrän precis på slutet)
Alsace ligger granne med Tyskland. Ansa och skölj blomkålen. Den vanliga varianten blir ofta lite trist, men med vitt vin i såsen får den en välbehövlig smakskjuts
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.