Häromdagen hade vilite extra folk hemma och jag blev sugen på att baka något. Men eftersom jag vet vilkagottegrisar alla iminfamilj är och hur mycket de äter när det väl finns sötsaker hemma, så behövde jag något extra stort så att det skulle räcka till alla
Hittade ett kakrecept imin hög med sparade, intressanta recept som jag tog och bakade förra helgen. Kommer inteihåg var receptet kommer ifrån eller varför den heter just dansk drömkaka men det som jag antagligen föll för i receptet och som fickmig att lägga det i sparahögen var nog farinsockretitoppingen som ger kokosen lite extra god och knäckig smak
Rör ihop ägg, crème fraiche, sirap, olja, salt, bakpulver och bikarbonat. Tillsättlinfrö, solroskärnor, pumpakärnor, sesamfrö, mandelmjöl, nötter och mandel och blanda om
Tillsätt socker, olja och lantbrödsmjölet. Arbeta degen ordentligt. Blanda i vetemjölet, kör degen iköksmaskin eller knåda för hand tills degen är smidig och fin
Blanda filmjölk, bikarbonat, salt och sirapi en stor bunke. Tillsätt grahamsmjöl, vetemjöl, grovt rågmjöl, solrosfrön, linfrön, torkade tranbär och hasselnötter
Längtansfullt hade jag tittati kokböcker efter nötbröd. Fyllt med fina nötter och frön. Tills jag bestämde mig för att själv förlösa mig från min längtan och baka mitt alldeles egna nötbröd
Jag uppskattar verkligen bröd där jag inte kan ta död på jästen och det här brödet är ett sådant. Jag bakade det på kvällen och lät det sedan vila över natten, så att det kunde avnjutas på morgonen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.