Vispa ihop alla ingredienserna till marinaden och smaksätt med svartpeppar. Marinera köttet, någon timme för mindre bitar och över natten för större detaljer
Fyllningen. Rosta nötterna lätt i en stekpanna och hacka dem fint. Nötmarängen. Vispa ägg och socker över vattenbad tills marängen blir blank och fluffig
Vispa ägg och socker riktigt vitt och pösigt. Rör försiktigt till en jämn smet. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner det försiktigt omväxlande med mjölken i smeten
Hur gott som helst och som sagt ett snabbt och enkelt alternativ till de klassiska semlorna. Jag testade ju den för ett par veckor sedan och blev lite smått frälst
Till kräftskivan gjorde jag smördegsflanet med potatis, prosciuotto, parmesan och tomater igen. En så god skapelse har rätten att återuppstå och den gick hem hos gästerna även den här gången
Och vad är väl godare än hembakat bröd, bara doften som sprids i huset gör en lycklig ju och det här frö ochnötbrödet lchf går tilloch med fort att baka, vilket passar utmärkt för en hungrig mage
Hela den här dagen har jag hållt på med ett långkok på grytbitar av nöt som vi ska äta imorgon till middag, grytor blir ju alltid godare efter att ha stått i kylen över natten men det doftar väldigt gott redan nu =)
Har sök och funnit två förslag på kex man kan baka med nötter eller frön. Här kommer recept på sesamkex och mandelkex, varje sats räcker till en plåt, med kex
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.