Kul att ha hittat ett glutenfritt bröd som är enkelt, gott och proppat med nyttiga frön och nötter. Hur bra blev inte det glutenfria nöt- och fröbrödet som jag bakade i förra veckan
-Åh, gott sa min man om dessa hittepåbaugetter fritt från mjölk, ägg och gluten. Dessa serverade jag med vispat mjölkfrittt persilje och vitlökssmör som jag kryddat med havssalt och lite vitpeppar
Hacka nötterna grovt och torrosta dem med pumpakärnor och solrosfrön. Blanda ner rapsoljan, jordnötssmör och honung och häll blandningen över bären i en ugnssäker form
Du har väl inte missat de senaste dagarnas massiva pådrag i tidningar, TV och radio, där läkare och dietister gått ut och varnat för den nya ”trenden” att äta glutenfritt
Jag gjorde några små justeringar och nästa år ska jag ha i mer kryddor, dom var lite tama i smaken faktiskt, så om du föredrar kryddiga så bör du plussa på lite på dom måtten
Vi har redan börjat ge honom mer än hälften av den rismjölk han fick förut och nästa steg är att försöka få Mattheo att ge upp sina risrån och riskakor och äta mjukt bröd istället
Kanel sägs vara bra för att hålla blodsockret i schack, fibrer ska väl vara bra för magen och sänker blodfetterna (om det är rätt sorts fibrer, vill säga), och sesampasta - tja, det är väl lite nyttigare än margarin i alla fall
Kärleksmums, Mockarutor och jag tror jag hört att de kallas för Snoddas norrut i landet. Kärt barn har många namn och visst tillhör de en av favoriterna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.