Skala och finhacka löken. Fräs den i smör i en tjockbottnad gryta. Tillsätt senap, fond och 2 msk whisky, resten av grädden, peppar, farinsocker och soja. Rör ner den i såsen och låt koka ca 5 min
citron, finstrimlat skal. Lägg dem i formen och ös med marinaden. Vänd kyckling och päron 2-3 gånger under tillagningstiden. Blanda ner citronskalet när ca 10 min återstår. 4 personer Ingredienser 4 kycklingklubbor, (ca 1,2 kilo) 1 tsk salt 1 krm nymald svartpeppar 2 päron 1 citron, finstrimlat skal Marinad
Skala och klyfta löken. Rör ut mjölet i grädden. Skala och skär 2 morötter i mindre bitar. Låt köttet sjuda med locket på glänt, 1 1/2-2 timmar. Skala 2 morötter och skär dem i bitar. Lägg i morötterna och låt sjuda 5-6 min
Stek löken tills denmjuknar och tillsätt då vitlöken, låt steka tills även. Precis som med en paj passar det bättre att servera din ratatouille ljummen än rykande het
Stek på medelvärme någon minut. Varför inte duka upp en frukostbuffé till helgen, där dessa får utgöra en del, tillsammas med gott bröd, några sorters pålägg, ägg, juice…ställ fram några favoriter och njut ev en lång, härlig helgfrukost
Stek löken tills denmjuknar och tillsätt då vitlöken, låt steka tills även. Precis som med en paj passar det bättre att servera din ratatouille ljummen än rykande het
De blev jättegoda och frasiga (de lite ljusare till höger i bild). Tänk på att inte stapla våfflorna på varandra, de bevarar bäst sin frasighet om de ligger separerade
Den godaste rabarberpajen är juden som man gör av de första rabarbern som sticker upp. 75 grovhackade pecannötter100 gr mjukt smör1 dl muscovadosocker1 tsk bakpulverNypa salt2 dl mjöl
Här vill jag bjuda er på ett ganska smalt recept som inspirerades av min födelsedagstårta som egentligen bara var en "klassisk" morotskaka med len och god citronglasyr och blåbär
ta lite lite olja i stekpannan bara så den blir fuktig. 2 dl ljummet vatten. Stek sedan brödet ca 1 minut på vardera sida i den heta stekpannan. 2 dl ljummet vatten
Brukar ni göra kladdkaka ibland, och har ni någon specialité vad det gäller kladdkaka. Inte med vad som helst, utan en nybakad kladdkaka som nästan tagits direkt ur ugnen, för den var så där ljummen och kladdig som bara kladdkaka skavara
Det är såna gånger jag är tacksam över köttfärs. Tyvärr har jag ingen bild på köttfärslimpan, bara på den GI-vänliga kladdkakan jag bjöd på när vi hade kalas
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.