Ett av mina barn som är väldigt petig med godis fullkomligt slukade dessa. ev lite vaniljpulver. Receptet kommer från en väninna som är raw-foodare och riktigt duktig på det
Häll i röd melatin med lite socker, blandas. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur vaniljfröna. ¼ tsk röd melatin (ett vegetabiliskt geleringsmedel)
För några år sedan gjorde jag svartvinbärssylt för första gången. I år räckte skörden bara till en liten ynklig syltburk, så jag får äta den sällsynta sylten med andakt
Vänd ner i äggsmeten, i med och rör om väl. Vispa upp ägg, socker och vaniljsocker pösigt. När det är dags att äta strör du över lite flingsalt och serverar med grädde
Krydda med salt och peppar och ha ev. Min matproffskompis som åt soppan med oss häromdagen tror att stora vita bönor skulle passa fint i soppan om man vill ha den lite mer matig
Häll över i en liten fyrkanrtig form med bakplåtspapper, låt stelna, kan ta några timmar. Skär kolan i lagom bitar, jag köper cellofan som jag klipper i lagom bitar och lindar in kolan i, fäst med en bit genomskinlig tape
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.