Nässelsoppa med kokt ägg
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 l nässlor
  • 11,5 l vatten
  • 11 gullök, finhackad
  • 12 vitlöksklyftor, finhackade
  • 11 krm kummin, hel
  • 11 krm fänkålsfrön
  • 10,5 citron, saften
  • 14 ägg
  • 150 g prästost, fint riven
  • 14 skivor surdegsbröd, tärnade
  • 14 vårlökar
  • 1 Salt att smaksätta med
  • 12 l nässlor 1,5 l vatten 1 gullök, finhackad 2 vitlöksklyftor, finhackade 1 krm kummin, hel 1 krm fänkålsfrön 0,5 citron, saften 4 ägg 50 g prästost, fint riven 4 skivor surdegsbröd, tärnade 4 vårlökar Salt att smaksätta medFräs lök, kummin, fänkålsfrön och vitlök i en kastrull. Tillsätt nässlorna, fräs någon minut till och häll på vattnet. Låt koka 5 -10 min och mixa soppan slät i en blender. Smaksätt med salt och citronsaft. Skär vårlöken i klyftor och koka dem mjuka i saltat vatten. Koka äggen löskokta, skala och mosa dem i en bunke tillsammans med riven prästost och brödtärningar. Smaksätt med salt. Servera soppan i en skål med vårlöken i och lägg en stor klick äggröra i.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.