Man kommer in i julstämningen lite extra nu när det snöar och det blir ett vinterlandskap utanför. Jag har redan haft två julrecept på bloggen ochhär kommer det tredje, med inspiration inför morgondagen som alltså är kladdkakans dag
Ta ut dem ur ugnen och strö över lite riven vitchoklad på bullarna när de fortfarande är varma. Skärdärefter ett jack i mitten av varje remsa så att den ser ut som ett par byxor
Blev förvånad när jag upptäckte att jag inte redan delat med mig av detta härliga recept (använder min egen blogg som shoppinglista när jag handlar mat, haha
Ha inte förutfattade meningar när det gäller billig saffran för här använder vi endast Dollarstores och man behöver inte ens ta det dubbla för att smaken ochfärgen ska bli bra
Det är inget av smakerna som tar över utan man känner allihopa samtidigt när dom dansar i munnen . Smaken av vitchokladochmandelmassaär lagom balanserad mot saffranen
Så här kommer ett recept på helt fantastiskt goda saffranssnurrormedvitchokladoch kardemumma. Det härär mina favoritlussebullar och det är inte advent utan dem, så är det bara
Kakan ska fortfarande vara lite kladdig när den är klar. Gör så här. D Gjorde lussekatter + förra årets favorit lussesemlor (skitgoda), sen gjorde vi även saffranscolasnittar (kommer bild på dom också framöver), och sen gjorde vi denna saffranskladdkaka som serverades ihop med vispad grädde och hallon
Härär en bild på rabarbercheesecaken jag bakade i går och som jag hade med mig till jobb idag. Är en av mina absoluta favoritrecept vad gäller rabarbersmulpaj och jag har publicerat receptet här tidigare
Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Ägg ochpärlsocker till garnering. Knåda in lite mjölmix om degen är kladdig men försök att använda så lite mjölmix som möjligt
Skär i bitar och pudra ev. Riv mandelmassanoch blanda med mjöl, socker och salt i en bunke. Rör ner chokladoch saffran i det smälta smöret efter att du har tagit bort kastrullen från plattan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.