Vill du testa någon annan variant kan jag rekommenderaden här med hirsmannagryn, den här med mandelmjöl och kokosmjöl, den här saftiga äppelkakan med vita bönor i smeten, här en LCHF-variant, här en äppelkakepaj, här enäppelkaka av det lite mer rustika slaget, här enäppelkaka med kolasmak och karamelliserad mjölk, här enenkel och kryddig äppelkaka, här en äppelsmulpaj med havrekokostopping och vit choklad, här en riktigt lättgjord efterrättskaka med äpplen, och här en riktig festkaka med mango och mandelmassa
Äntligen finns det svenska mogna äpplen så igår gjorde jag en väldigt god äppelkaka. Jag använde ett recept från det senaste numret av Elle mat&vin och gjorde det glutenfrittgenom att byta ut vetemjöl mot Sempers finmix
En helg när livet är sådär underbart att leva. Ni anar inte vilken otrolig rolig helg jag har haft. Midsommarafton i fredags var i det närmaste epik med mängder med skratt, fantastisk mat, berusande dryck, dans kring midsommarstången, lekar med skratt som får en att kikna, dans långt in på natten och ett iskallt morgondopp i det blå
Fortsätter på temat laga till många, dessutom är den här mandelkakan glutenfri. Sabayonkrämen kan jag däremot inte rekommendera om man ska servera kakan till många, det var ett hiskeligt vispande, med stor risk att den istället för kräm blir äggröra
Kakan smakar ljuvligt av kanel och de karamelliserade äpplena på toppen smälter i munnen. Den här saftiga kakan är gjord helt i en stekpanna med högre kanter, eller i en så kallad Happy Pan med en fyrkantig form
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.