Närmanhar en budapest med hallon att servera. Har ett litet speciellt förhållande till just Budapestbakelsen då en av mina bästa vänner hade den som sitt favoritbakverk och bad mig baka en sådan till honom när han låg på sjukhus
Ett gammalt kapitel blir till någotnytt men samtidigt som vemodet slingrar sig runt det tomma pojkrummet väger spänningsmomentet högre inför det nya vi ställs inför
Ett enkelt recept nerplitat i min röda receptbok med sönderfallande blad, något nedtummad av kladdiga fingrar och med handskrivna rader och snirkliga bokstäver
Jag serverade de karamelliserade nötterna och chokladsåsen som blev över bredvid, för just den där kombon av knapriga, saltsöta nötter och krämig semifreddo är något utöver det vanliga och förmodligen vill du eller gästerna strössla på lite mer
Nu till något helt annat ett recept på en helt fantastisk päronpaj. Trött bloggerska här idag så nu blir de en kopp kaffe med den sista biten av just den här pajen, slå sig i soffan och kika på husdrömmar och Jordskott, Har ni sett den serien
Låt svalna något, innan du brer på glasyren på kakan. Jag började så klart genast googla recept med detta nyttiga och c-vitaminrika bär, och föll för en kaka med cholad och tänkte att havtornets sura smak måste gifta sig fint tillsammans med choklad
Finns säkert mycket att säga om traditionernas varande eller ickevarande, men avhåller mig från det och tänkte istället serva er med recept på semlor och modernare varianter av desamma
Som efterrätt blev det en raw jordgubbscheescake, en riktig nyttighets bomb. Idag har de dock regnat men det känns faktiskt bara skönt att få en mellandag och mysa inne och pyssla med sånt som manhar lagt åt sidan närman hellre har velat njuta av det fina vädret
Kakaon köper jag i världsbutiken som säljer ekologisk kakaoblandning från småbönder i Peru & Dominikanska republiken - den har en väldigt god smak från fruktiga och aromatiska kakaobönor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.