I eftermiddags var jag och storhandlade inför veckan som kommer. Närmandelarreceptpå festivalbakelse med hallontryffel, lakrits och chokkladmousse och är på väg in i rutiner igen
Svårt att tänka sig att dessa bilder är tagna klockan åtta på kvällen. Har fått använda min mobil för att ta bilder den senaste tiden och har saknat min Nikon alldeles förskräckligt, USB-kabeln har varit trasig
Jag uteslöt mandeln för att även mandelintoleranta skulle kunna äta tårtan men det blir vackert med gyllenbrun mandel runt om ochger extra smak åt tårtan
Ett gammalt kapitel blir till något nytt men samtidigt som vemodet slingrar sig runt det tomma pojkrummet väger spänningsmomentet högre inför det nya vi ställs inför
Trots att jag utger mig för att skriva en bakblogg har jag vare sig ätit eller bakat någon. En riktigt kylslagen dag, då temperaturen rört sig runt nollgradersstrecket men som känts betydligt kallare på grund av vinden
Ni vet att jag är en liten tjötmaja om det här att smaka av och själv lita på sina smaklökar, recept är super att ha, för att ha en grund att gå efter, men hur godsaken ska smaka i slutändan, ja det bestämmer man själv
Kul att prova om det fungerade, tänkte jag, och det gjorde det. Kartan som anger riktningen för inprincip allt - ekonomi, arbete, fritid, matvanor, tankar, oro
Säger hej då till kontorsstol och lämnar jordgloben ensam kvar på mitt arbetsbord. För övrigt fortsätter sommaren och under eftermiddagen angör jag min sista arbetsdag och går påefterlängtat sommarlov
Mums säger jag bara. I alla fall kommer det bli en favorit att pigga upp sig med i höst, när kylan börjar krypa påoch mörkret sluter sig tätt kring husknutarna
Jag började så klart genast googla recept med detta nyttiga och c-vitaminrika bär, och föll för en kaka med cholad och tänkte att havtornets sura smak måste gifta sig fint tillsammans med choklad
Muffins är ett bra bakverk när tiden är lite knapp ochman snabbt vill ha något gott på fikafaten. I detta recept kan man använda frysta hallon (eller blåbär) vilket också är bra
Vispa samman alla ingredienserna till glasyren och ringla glasyren på kakan. Tänker som så att det är lika bra att göra sådant på en och samma dag, sen är det klart liksom
Risotton har jag gjort många gånger, vad gäller skyn är den en ny favorit och vi gjorde den för första gången på nyårsafton efterrecept här och även köttet blev riktigt bra
Perfekt att ha pålager i frysen och bara värma pånär tillfället kräver. Vädret är, i alla fall här nere i skåne, ganska ombytligt och temperaturen långt lägre än vad man förväntar sig av en sommarmånad
Och kanske lite övning om man vill få dem sådär blanka men ändå frasigapå ytan och sega i mitten. Jag sitter med avsvalnat morgonkaffe framför datorn och har ägnat en hel del tid åt att surfa runt här på nätet för att hitta en lämplig klänning att bära på bröllopet om två veckor
Men jag försöker just nu att njuta maximalt av vad livet geroch inte tänka längre än så. Passade också på att baka moster Birgittas goda havresnittar som jag skrivit ner receptetpå här tidigare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.