En "steg för steg"-beskrivning hur jag fyller en tårta kan du hitta här. Nu fårtårtbotten stå och dra till sig fyllningen så att tårtan blir saftig och god
Det här är en perfekt dessert som du kan förbereda några dagar innan festen, semifreddon står i frysen och där kan den står i alla fall minst en vecka, så japp vill du slippa efterrättsstress är det här den perfekta rätten för dig
Ett bra tips närman bakar tårtbottnar är att klä in en form med löstagbar kant med bakplåtspapper som sticker upp en bit ovanför formkanten, På så vis får kakan möjlighet att växa på höjden och manfår höga och luftiga bottnar
Oliver var snäll och hjälpte mig skiva dem, och eftersom vi skulle äta lite kvällsmat med så tyckte jag det passade bra med en omgång amerikanska plättar till de nygjorda jordgubbarna, och en klick vaniljvisp på känns ju oerhört lyxigt dessutom
Det är fascinerande med en del mat, man tycker att det är helt ok som vuxen, men minns att man minsann skulle tycka att det var äckligt närman var liten och bara för att man tyckte det, så var ju det sanningen också
Får pappret sitta kvar så "drar" det med sig tårtbottennär den svalnar och kanten veckar sig. Frys gärna överdelen en liten stund innan så håller kanterna bättre och smular inte när du skall spackla så får du skarpa och fina kanter
Muffins är ett bra bakverk när tiden är lite knapp och man snabbt vill ha något gott på fikafaten. I detta recept kan man använda frysta hallon (eller blåbär) vilket också är bra
En stor dag för oss och tiden går visst fort närman har roligt. Snittarna kan med fördel förberedas en dag i förväg bara man förvarar dem så att de inte torkar
När marängsmörkrämen har svalnat och är slät, tillsätt vaniljsocker och florsocker. Har man ont om tid då fårman ställa den i frysen för att snabbt kyla ner den
Om man vill göra en väldigt enkel men SUPERGOD tårtbotten som räcker till många så rekommenderar jag verkligen denna botten som en sockerkaksbotten med maräng ovanpå, men man gräddar allt på en gång
Om man vill kan man lägga en tredje botten på tårtan och sedan spackla hela med grädde, då blir det den godaste gräddtårtan som kan serveras till många
Jag uteslöt mandeln för att även mandelintoleranta skulle kunna ätatårtan men det blir vackert med gyllenbrun mandel runt om och ger extra smak åt tårtan
Receptet är hämtat från en liten bok som Fairtrade Sverige gav ut i samband med Fairtradefikan i oktober förra året, där även min arbetsplats fick utrymme med ett recept
Om du får bröd över - frys in och tina vid nästa tillfälle. Efter att ha frotterats och kamperat och dispyterats dagligen i tjugotvå år känns det i mammahjärtat när barnen flyttar ut
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.