) Observera att det är cirkamått, då jag aldrig använder mått vid en sådan här standardrätt. Jag har länge tvekat - ska jag lägga upp mitt recept på min "KorvStroganoff" på bloggen eller ej
Varva korvskivor och det mesta av purjon i en ugnsform. ca 500 g falukorv, skivad. 1ca 500 g falukorv, skivad 3 dl tunt skivad purjolök 3 dl crème fraîche 4 msk tomatpuré 2 tsk ljus dijonsenap salt och pepparVärm ugnen till 225°
Så var även fallet när jag gjorde himmelsk gryta med quorn för några månader sedan. ) De flesta skulle nog använt quorn falukorv (finns att köpa i affären) men denna gång testade jag sojakorv som vi hade hemma
4 2 schalottenlökar 1 vitlöksklyfta 500 g kryddig korv t ex chorizo 250 g körsbärstomater 2 msk smör 2 msk tomatpuré 1 tsk torkad timjan eller dragon 3 dl vispgrädde 1 msk dijonsenap 1 dl cornichons salt svartpeppar Till servering färsk dragon 4 port ris Lägg till i inköpslistan
Skärkorven i avlånga bitar. Gör så här. En variant på korvstroganoff, utan svamp denna gång. Stek korven och löken i omgångar så det inte blir för mycket i pannan
Gör så här. Skiva falukorven i stavar. Ketchup för färgen och smakens skull. Häll korven i en kastrull och fräs den i flytande margarin och krydda med salt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.