1200 g
hasselnötter, ca 3 dl 100 g mörk choklad 2½ dl florsocker 2 äggvitor Rivet skal av 1 apelsin Garnering Ca 30 g mörk chokladMal nötterna. Hacka chokladen. Blanda nötterna med choklad och florsocker. Vispa vitorna till riktigt hårt skum och vänd ner det tillsammans med apelsinskalet i nötblandningen. Rulla ut längder (ca 2 cm breda) med hjälp av lite florsocker. Skär i bitar och forma till bågar. Grädda mitt i ugnen på 200 grader ca 8 minuter. Låt svalna. Smält chokladen, ringla den över kakorna.
Sätt ugnen på 225 grader och förbered två plåtar med bakplåtspapper. Japp, här bytte jag ut chokladbitarna mot dumlebitar och som ni förstår så blev det helst sanslöst gott
Så självklart delar jag med mig utav receptet. Och vill ni göra dem lite snittsigare, kanske med en juligare smak, testa då att ta Dumle Gingerbread istället för orginal, får ni smaken av pepparkaka
Nu vill jag fylla frysen med något gott, som är enkelt att baka och blir mycke. Nu vill jag fylla frysen med något gott, som är enkelt att baka och blir mycke
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.