Nötbågar med apelsin
www.matklubben.se
www.matklubben.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 200 g hasselnötter, ca 3 dl
  • 1100 g mörk choklad
  • 12½ dl florsocker
  • 12 äggvitor
  • 1 Rivet skal av 1 apelsin
  • 1 Garnering
  • 1 Ca 30 g mörk choklad
  • 1200 g hasselnötter, ca 3 dl 100 g mörk choklad 2½ dl florsocker 2 äggvitor Rivet skal av 1 apelsin Garnering Ca 30 g mörk chokladMal nötterna. Hacka chokladen. Blanda nötterna med choklad och florsocker. Vispa vitorna till riktigt hårt skum och vänd ner det tillsammans med apelsinskalet i nötblandningen. Rulla ut längder (ca 2 cm breda) med hjälp av lite florsocker. Skär i bitar och forma till bågar. Grädda mitt i ugnen på 200 grader ca 8 minuter. Låt svalna. Smält chokladen, ringla den över kakorna.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.