Plocka upp äggetmed en hålslev eller liknande och låt rinna av på en kökshandduk. Fräs lök och vitlök i smöret i en liten kastrull på medelhög värme tills den blir genomskinlig
Nässelsoppa. Häll upp i en skål med en ägghalva och lite strödda bacon på toppen. Ansa nässlorna och ta bort alla kvistar så att du bara få bladen kvar – använd med fördel plasthandskar till detta
Vad behöver man för ägg benedict. 2 ägg1 msk Vitvinsvinäger eller ättikssprit1 sats hollandaisesåsBröd, gärna surdegsbrödRökt skinkaFärsk persiljaSalt och peppar. 1Vad behöver man för ägg benedict. 12 ägg1 msk Vitvinsvinäger eller ättikssprit1 sats hollandaisesåsBröd, gärna surdegsbrödRökt skinkaFärsk persiljaSalt och peppar
Ett pocherat ägg är superkrämigt både inuti och utanpå, och ett enkelt sätt att lyxa vardagspastan med, eller lägga på en bit rostat bröd ihop med färskost och avokado
Stek kantarellerna i smör tillsammans med schalottenlök, krydda med salt och peppar Lägg upp kantarellerna medägget och strö persilja och parmesanost över
Den tog mig vidare till uttagning nummer två och hur det gick där kommer i nästa inlägg… Jag hade inte med mig stora kameran så jag ber om ursäkt för mobilbilden
Lägg upp broccolin på en tallrik, lägg försiktigt det pocheradeägget ovanpå, ringla crèmen runt om, strö över hyvlad parmesan och avsluta med att ringla över lite gräsig olivolja
Gör likadant med det andra ägget. Serverar man den med t ex stekt bacon blir det en hel middagsrätt. Bondbönorna smakar fantastiskt i den här krämiga såsen och ägget gör det hela ännu mer spännande och passar perfekt in i kombinationen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.