Tryck ut runda kakor med en rund form tex en skål eller glas. Igår blev det bak här hemma, jag gjorde havre och quinoabröd som blev riktigt goda och fluffiga
I veckan bjöd jag på denna rabarber & hallonpaj med ett härligt täcke av havre och råg. Tänkte att jag skulle dela med mig av detta recept åt er idag om någon av er kanske är baksugen
Baka med godis är uppskattat och de här kakorna är dessutom hur enkla som helst att röra ihop. Blanda socker, havregryn, kokos, vaniljsocker och mjöl i en skål
Blanda allt och bred ut på en plåt med bakplåtspapper. 3-4 dl pulpa av morot och/eller rödbeta. Blanda havregryn och vatten och låt svälla i ca 20 min. 3-4 dl pulpa av morot och/eller rödbeta
Fredag och dagen började med byråkratiskt strul. Nåväl, snart helg och jösses vad skönt det skall bli. Ett par sega, knäckiga kakor med smak av havre och sesam
Fyll på med krämen och varva resterande smet med mandelspån på toppen. Mapelsyrup är ju socker det med, men mycket bättre än vanligt socker i alla fall
Knäckiga havre och kokos-kolakakor med mörk choklad. Nu ganska många år senare har dom tyvärr blivit lite bortglömda men det ska vi råda bot på nu med min egna nytolkning av dessa kakor
Dinkelmjöl och havregryn var vad som fanns att jobba med. Allt handlar väl om förväntningar, om man förväntar sig att de skall smaka som en klassisk kanelbulle bli man garanterat besviken, om man däremot tycker det är ok med en annan, lite tyngre, vuxnare konsistens men nötig ton, ja då kommer man gilla det här receptet
Jag åt gröten med ekologisk äppelmos från urtekram (utan tillsatt socker), mullbär som jag lätt torrostade i stekpannan samt äppelstjärnor som jag gjorde med pop chef samt lite rismjölk med hasselnötssmak
Värm kokosolja så den är flytande och blanda ner i mjölblandningen tillsammans med havremjölken. I helgen bakades scones som serverades med min apelsinmarmelad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.