1400 g
kycklinglårfilé 4 klyftor vitlök 1 kvist rosmarin 4 kvistar timjan 2 dl vitt vin 3 dl grädde salt svartpeppar 200 g kantareller, pustade 2 dl parmigiano reggiano, riven smör, till stekning 400 g pasta tortiglioniSkär ner kycklingen i mindre bitar och lägg i en ugnsform. Krossa och hacka vitlöken grovt. Blanda sedan vitlök, hackade örter, salt, peppar, vin och grädde i ugnsformen. Baka i ugnen på 225 grader i cirka 30 minuter. Koka pastan i rikligt saltat vatten och stek svampen i smör. Ta ut kycklingen ur ugnen och vänd runt alltsammans tillsammans med pastan och svampen. Toppa med riven parmesan och svartpeppar.
4 4 port ris eller annat gryn 4 kycklingfiléer 1 msk smör eller margarin salt och peppar 1/2 msk timjan 2 dl crème fraiche 1/2 dl vatten 2 msk tomatpuré 1 hönsbuljongtärning eller kycklingfond (1 hönsbuljongtärning motsvarar 1 1/2 msk kycklingfond) 150 g sockerärtor 2 tomater Lägg till i inköpslistan
Häll av vattnet från pastan och blanda ner den i såsen, sväng runt och toppa med hackade valnötter. 1400 g fläskfilé 1 gul lök 1 päron 6 dl pasta penne eller liknande rörpasta svartpeppar och salt 3 dl grädde 100 g gorgonzola 1 dl skalade valnötter olja, att steka iBörja med att strimla ner fläskfilén i centimetertjocka skivor
Jag har använt mig av rostbiff i pastasåsen som jag fick över sen jag gjorde de exotiska plankorna men det går precis lika bra med julskinka, kassler, bacon, korv, eller svamp om man vill ha den vegetarisk
Låt lingonen åka med de sista minuterna. Putsa kycklinglårfiléerna och skär varje filé i två bitar. Rör ner hackad persilja, smaka av med salt och peppar och servera med pressad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.