Myllymäkis hembakade hamburgerbröd
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 5,5 dl vetemjöl
  • 125 g jäst
  • 125 g smör
  • 12,5 dl mjölk
  • 10,5 tsk salt
  • 11 ägg
  • 15,5 dl vetemjöl 25 g jäst 25 g smör 2,5 dl mjölk 0,5 tsk salt 1 äggSmula jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölken och rör om. Värm till 37 grader. Tillsätt vätskan i bunken och rör om tills jästen löst sig. Tillsätt salt och nästan allt mjöl, spara lite till utbakningen. Arbeta degen 10 minuter i maskin eller 15 minuter för hand. Låt jäsa 40 minuter under bakduk. Knåda degen lätt med resten av mjölet. Rulla till bollar, en per bröd. Lägg på en bakpappersklädd plåt. Lägg över en bakduk och låt jäsa 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader och pensla bröden med uppvispat ägg. Grädda i ugnen ca 10 minuter tills bröden får fin färg.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.