Jag har helt snöat in mig i ugnsgjord sötpotatis, det är sååå gott, mycket godare än vanlig potatis även fast det är gott också, och paprika som är en av mina favoritgrönsaker blir inte heller sämre efter en halvtimme i ugnen
1vatten. 14 port Ingredienser 0,5 l morötter, rivna (ca 4 st) 1 purjolök, fint strimlad 1 l vatten 2 hönsbuljongtärningar 200 g philadelphiaost, med örter och vitlök 1 krm svartpeppar, nymalenMorotssoppa – gör så här. Koka morötter och purjolök i vatten 5 min
Värm ärtorna i lite lättsaltat vatten i en kastrull på spisen. Vatten. Spara buljongen i formen. Lägg rotsaker, äppelklyftor och resterande katrinplommon i formen runt fläskkarrén och häll på rapsolja, lagerblad och buljong (5 dl vatten+ 2 msk grönsaksbuljong). Lägg över grönsaker och kött på ett fat och låt det vila i 10–15 minuter under folie. Vispa ut buljongen i formen med vatten så att det blir ca 5 dl sky
Kontrollera att kotletterna är klara längst inne vid benet. Bryn kotletterna i olivolja och smör ca 1-2 min på varje sida. Häll över matlagningsgrädden, lägg på lock och bräsera (småkoka) ca 5 min
Tänk så många goda grillröror och såser det finns, bjuder här påatt antal goda röror. De är enkla att göra och tar ingen tid, man vill ju helst umgås med sina vänner och sedan äta en god grillmeny
Mycket inspiration till receptet kommer från Meatheads fantastiska grillbok. Någon kommer frusta vid läsning och skrika efter kokning, ångkokning eller att först grilla med blasten på
Fler recept till årets julbak finner du under kategorin Julbak, se sidomenyn. Bara för att man är Viktväktare så betyder det inte att man inte kan ta en kaka
Tänk påatt inte salta burgarna för mycket, halloumin i sig är rätt salt. Eftersom vi älskar hetta i maten använder jag både sweet chili och sambal oelek i burgarna, men det går såklart att både minska och öka mängden allt efter dina smaklökar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.