Här kommer hemligheten hur du får till woken så att den smakar sådär direkt hämtad från thaistället. Det som gör den här woken alldeles magisk är såsen på soja, honung, ingefära, risvinäger med mera
Skär kycklinginnerfileerna i bitar och bryn dom med fisksås och svartpeppar som krydda. Kyckling. Bryn dom skivade morötterna tillsammans med purjon och pressade vitlöksklyftorna
Häll i fond, soja, thaichilisås och vatten. De ville ha kycklingwokmed mycket grönsaker. Om alla vill ha nudlar så avslutar man med att blanda in nudlar i woken så att de också tar smak av allt gott, men eftersom det var olika önskningar hos oss serverade jag woken som den var
Red eventuellt med lite maizena. Skär kycklingen i bitar och stek den. Serveras med ris soja. 4 kycklingfiléer. 100 g cashewnötter. 1 förp champinjoner, färska, 200 g 1 förp bambuskott, 200 g 4 kycklingfiléer 1 hönsbuljongtärning 2 msk mango chutney sweet 2 tsk sweet chili sås 2 dl vatten 0,5 dl apelsinjuice 100 g ananas i bitar 100 g cashewnötter 1 paprika, röd, i bitar 1 paprika, grön, i bitar 1 msk ketchup 1 krm salt 1 krm cayennepeppar maizena, ev
Här kommer receptet Pastawok på muurikan 4 port kokt pastaca 500 g kött (pulled pork hade jag)1 liten brk champinjoner200 g wokgrönsaker1 skvätt teriyakisås1 skvätt tigersås200 g lätt creme fraiche ( självklart)Salt,Krydda med grillkryda och persilladeRiven ost Sen gör vi så härPå med köttet, wokgrönsakerna och champinjonerna. Servera med lite sallad, smaklig måltid ca 500 g kött. 200 g wokgrönsaker
4 4 port ris 150 g svamp (gärna gourmetmix) 250 g pak choi 1/2 förp salladslök (à 125 g) 1 röd chili 500 g kycklingfärs 1 msk olja 1 flaska hoisinsås (à 210 g) 1 dl vatten 1 msk sesamfrö Lägg till i inköpslistan
Hetta upp Muurikkan (eller stekpannan, eller grillen) och lägg på kycklingbitarna. Ända sen vi fick äta mat lagad på en Muurikka när vi var nere i Skåne lite tidigare i somras, har vi varit så grymt sugna på en
Fortsätt med att woka grönsakerna och löken i olja lite lätt, i med ananasen och lite salt. Häll ner såsingredienserna i woken, rör om och låt koka några minutrar så det tjocknar på
Servera kycklingen tillsammans med ris och sås. Den är söt-stark och om man serverar den med såsen vid sidan om så är det inga problem för barnen att äta det också
I detta recept har jag använt en påse Santa Marias woksås Phad Thai och den är helt okej. kycklingen och grönsakerna, och ha det klart när du börjar woka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.