Igår var det premiär för Muurikkan ute i skogen. Sen fräste jag på renskav med massor av lök, vitlök, färska små champinjoner, paprika, röd & grön chili och rosmarin mm… Så fantastiskt gott det blev, en riktig norrlandskebab med rykande färskt tunnbröd, kryddig renskav och sallad
Börja med att steka bacon så muurikkanblirinfettad. Ta fram steken kvällen innan och lägg i kylskåpet då är den lagom upptinadtill morgonen och ska då skäras i tunna skivor
Chinamat är något jag verkligen kan bli sugen på mitti natten. O inte hjälper det att man liggeri sängen med telefonen i handen o söker på instagram efter just chinamat för att bli ännu mer lockad av alla bilder som lagts upp
Kyckling med nudlar istarksås är bland det godaste som finns och blir så mycket smakrikare än på restaurang när man kan välja själv vad man vill ha i och inte
Som sagt – godaste vi har ätit på länge. Skär kycklingenimindrebitar. Både jag och maken tyckte såsen blev perfekt, inte för söt men ändå söt nog (för det är ändå en ”sötsur sås”)
Skär kycklingenimindrebitar och stek tillsammans med lök och vitlöki fettet från baconet. Häll på grädde och rör ner dijonsenap, sjud tillssåsen kokat ihop något
Blanda cream fraiche, grädde, sweet chilisås, sambal, kycklingfond + riv ner vitlöken. Dela kycklingeni önskad storlek, stek på dessa med salt och peppar, när dem fått sin färg så lägger du över dem i en ugnssäker form
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.