Alltså det här är ju nästan inget recept, en pyttipanna är ju så himla bra just för att den kan innehålla lite vad som helst, men oavsett ingredienser så blir den helt galet god i en Muurikka (eller annan stekhäll)
Det här mina vänner. Det är husmanskost at it’s best. Och, precis som min pappa en gång i tiden lagade det så är det också drypandes av fett och godsaker, precis som det ska vara
Gräddstuvad lever till höstmiddag Kycklinglever är väldigt billig, god och nyttig mat. Gräddstuvad Kycklinglever 450 gr färsk Kycklinglever 1 Svenskt Äpple 2 gula Lökar 5 dl Grädde ½ tärning Ekologisk Grönsaksbuljong 1 msk Japansk Soya Smör Salt och Vitpeppar Skölj av kycklinglevrarna i kallt vatten
En grekisk pyttipanna är inte alls lik den skolmatspyttipanna vi är vana vid. Grekisk pyttipanna8 portMarinad3 fläskfiléer3 dl matolja2 msk soja4 tsk sambal oelek4 vitlöksklyftorIngefäraSaltPepparTill formen2 kg potatis2 tsk flingsalt2 röda paprikor1 rödlök (stor alt. Grekisk pyttipanna redo för servering 8 port
Igår hamnade halva huvudet på våra tallrikar, det stod nämligen gräddstuvad sommarkål med knake på matsedeln och det hade vi båda sett fram mot sen i söndags
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.