En god aubergineröra gjord av grillade grönsaker, smaken blir härligt rökig och mustig. Mycket fräscht och gott som tillbehör till maten eller att ätas med en bit bröd
Nu är jag nervös hörrni. Vi ska strax åka mot Umeå för en ny undersökning på öron-näsa-hals-kliniken. Jag väntar ju mig alltid det värsta, så det här blir en spännande dag
Detta är en annan version på den klassiska baba ganoushen. Denna är mer som en sallad där den grillade auberginen hackas istället för att finfördelas till en röra
Aubergineröra passar utmärkt till grillat kött eller kyckling. På arabiska heter röran Baba Ganoush som har sin ursprung i Libanon och är ett av de viktigaste inslagen på mezebordet
Skiva aubergine och strö över salt. Låt dra ca 20 min. Torka av vätskan. Stek aubergineskivorna i smör-&rapsolja i en stekpanna, ca 3 min på varje sida
Gör så här. Pensla auberginehalvorna med olivolja och grilla i ca 10 minuter på varje sida. Gröp ur aubergineköttet ur skalet och blanda med smulad fetaost, rödlök, persilja, salt och peppar
Sommaren börjar så sakta att lida mot sitt slut men är grillning och sensommarfester inte över. Förutom att grillad mat i sig är väldigt gott, så är det tillbehören jag tycker är det roligaste (och nog också godaste) på ett grillbord
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.