En skiva nybakat glutenfritt surdegsbrödmed ost och en driva havtornsmarmelad från. Det är förvisso inte ett bröd som man slänger ihop i ett nafs när andan faller på, det tar sina modiga timmar att baka, men i gengäld så får man ett riktigt härligt och tuggigt bröd med god smak och knaprig skorpa
Men jag har lärt mig mer och mer och delar av stomme finns kvar – men hanteringen är enklare. Eftersom barnen inte gillar stenhård kanter lägger jag brödet på ett galler – men med en duk över
4 500 g högrev olja (till stekning) 4 schalottenlökar 3 röda paprikor 1 chili 4 pressade vitlöksklyftor 1 tsk spiskummin 2 tsk paprikapulver 3 msk kalvfond 5 dl vatten 6 medelstora potatisar 3 msk tomatpuré salt peppar 2 dl rysk yoghurt (17%) ev färsk timjan Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Efter kakkalasandet är det kanske på sin plats med ett lite mer rejält och hälsosamt bakverk. Jag bestämde mig alltså för att försöka baka ett eget glutenfritt hårt bröd med bara äkta, naturliga ingredienser
En härlig blandning medfrasigt panko till paneringen. Detta "ströbröd" håller sig frasigt eftersom det inte suger åt sig fett på samma sätt som egenrivna brödsmulor eller köpt ströbröd
Med ett gott surdegsbröd till räcker soppan till ännu fler. Det här är en rejäl sats som räcker till många hungriga, och som jag delade med mig av till familjens sjuklingar som inte riktigt orkade med att laga mat
Jag har helt och hållet snöat in på surdegsbröd just nu. Grundreceptet till det här brödet hittade jag i Leilas kokbok, hon använde sig dock av en surdeg av råg och jag har bara en surdeg av vete men det gick faktiskt jättebra ändå
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.