En krämig och mustig tomatsås som du enkelt slänger ihop medan pastan kokas färdigt. 4 portioner mustig tomatsås. 2 förpackningar krossad tomat eller körsbärstomater på burk av bra kvalité (400 g styck). Hetta upp olja och fräs dem på medelvärme i ca 3 min. Koka upp och låt puttra i ca 7 min. Mixa såsen slät och tillsätt grädden, låt koka i ca 3 min. 4 portioner mustig tomatsås. 2 förpackningar krossad tomat eller körsbärstomater på burk av bra kvalité (400 g styck)
Dessutom är allt klartpå15min. När trycket är höjt sänk värmen på plattan till medelvärme och koka ca 15min. När köttet är klart, rör ned redningen och låt sjuda i 3 minuter
Du kan använda ghee för nötig smörsmak eller välj kokosolja om du undviker även spår av mjölk. Fräs lök och vitlök i en tjockbottnad kastrull eller gryta på medelvärme tills att löken mjuknat men inte fått färg
Koka bovetenudlarna enligt anvisningen på förpackningen (överkoka inte, nudlarna fortsätter att tillagas i pannan efter kokningen) och häll av i durkslag
Strö på finhackad persilja eller basilika och servera med sallad, köttbullar eller korv. Klicka för att dela på Twitter (Öppnas i ett nytt fönster)Dela på Facebook (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela på Google+ (Öppnas i ett nytt fönster)
4 500 g högrev olja (till stekning) 4 schalottenlökar 3 röda paprikor 1 chili 4 pressade vitlöksklyftor 1 tsk spiskummin 2 tsk paprikapulver 3 msk kalvfond 5 dl vatten 6 medelstora potatisar 3 msk tomatpuré salt peppar 2 dl rysk yoghurt (17%) ev färsk timjan Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Med frysen full av grytbitar från Diléns så passade det bra att göra en mustig gryta. Lägg tillbaka allt kött i grytan, tillsätt paprikapulver, grönsaker och örter och fräs på
Strö över alla torra kryddor och rör om lite försiktigt (det säger jag bara för att min gryta var fylld till brädden en stund innan allt sjunker ihop) och lägg på locket
Jag brynte köttet innan jag lade det i grytan för det stod på många recept att smaken blir mer utvecklad då men ska såklart även prova att lägga allt i utan att steka nästa gång
Mustigt rågbröd bakat på surdeg är mycket nyttigt, kalori och fiberrikt. Här bakade jag mycket mustigt rågbröd med grovt rågmjöl, rågkross och massor med solroskärnor och linfrön
Ett tips är att när du har kokat klart pastan och häll av det mesta av vattnet så brukar jag låta silen med pastan hänga över kastrullen som jag kokade pastan i, hälla ned pastan samt lite av vätskan i stekpannan där du har det du stekt och röra om allt så det blandar sig då blir det lite mer "såsigare" pasta (vattnet fungerar som en redning då det är stärkelse i vattnet från pastan) och pastan suger i sig alla smaker från pannan som en svamp
Grytan räcker till minst sex personer, snarare åtta. Den här mustiga vintergrytan med nötkött och massor av grönsaker har jag gjort precis på det sättet
Mina blev lite för mjuka. Här på landet är fåglarna igång för länge sen och gapar för full hals. Fast handla mat måste jag göra förstås, ikväll ska det bjudas på middag igen och jag funderar som bäst på vad jag ska laga till, så här lite innan frukost med kurrande mage
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.