Mustig linsgryta med champinjoner, paprika och syltlök
4 - 6 portioner
2 dl gröna linser, torra
vatten till blötläggning
1 msk
rapsolja
1 gul
lök
2 normalstora
morötter (ca 175 - 200 g sammanlagd vikt)
1 vitlöksklyfta
4 msk tomatpuré
7 ½ dl
vatten
1
svampbuljongtärning
1 tsk
kinesisk soja
1 msk
paprikapulver
2 krm
grovmalen svartpeppar
1 lagerblad
1 paprika ca 15- 10 inlagda syltlökar
Salt efter smak
Gör så här
Lägg linserna i ett durkslag eller i en trådsil och skölj dem under rinnande kallt vatten. Lägg sedan linserna i en skål och täck dem med kallt vatten. Låt dem stå i ca 30 minuter
Krydda med svartpeppar å garam masala - låt fräsa några minuter. faster Pias svingoda linsgryta. Servera med ett gott bröd (helst naanbröd, men tortillas går utmärkt) å laktosfri turkisk yoghurt eller laktosfri gräddfil
Anna var hemma och vi lagade och stökade tillsammans och det här blev gott tyckte vi. Paprikorna började se lite trötta ut men håll i er vad pigga dom blev när dom fick sällskap av svamp och
Linsgrytamed morot, paprikaochbroccoliLinsgryta har oförskämt dåligt rykte. Denna är smaksatt med rökt paprikapulver, spiskummin och malda korianderfrön
Smaka dig fram till en riktigt mustigoch smakrik sås. Har du ingen glögg men ändå vill ha glöggsmak på såsen kan du ta rött vin och låta lite glöggkryddor koka med i såsen
Här en version medsyltlökoch champinjoner. Nu i fredags var jag ute tillsammans med en liten handfull av mina gamla kollegor, och det var så roligt verkligen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.