Jag har mest bakat matbröd med jäst den senaste tiden, men fick lust att göra ett bikarbonatbröd. Sojayoghurten som jag använde är väldigt tjock och krämig i konsistensen, så därför blandade jag med vatten
Eftersom barnen inte gillar stenhård kanter lägger jag brödet på ett galler – men med en duk över. 250 g Mixwells naturligt glutenfria mörka mjölmix. Efter 30 minuter – ta ut bröden och kolla värmen i bröden med hjälp av en kökstermometer. 250 g Mixwells naturligt glutenfria mörka mjölmix
Läge för en mustig och värmande soppa, eller vad säger ni. Det här är en rejäl sats som räcker till många hungriga, och som jag delade med mig av till familjens sjuklingar som inte riktigt orkade med att laga mat
Hummus med brynt saffranssmör och rosmarin. Glutenfritt fröknäcke med flingsalt. Internet svämmer ju nästan över med olika recept på fröknäcke - vilket kanske inte är så märkligt, efter som det är så fantastiskt gott
Mustiga grytor som fått massor av kärlek är bland det bästa som finns. I en vegansk variant på chiligryta får man till ordentligt med umami genom en kombination av tillagningsteknik, kryddning, grönsaker med naturlig sötma, bra fett och ordentlig med sälta och fräsch syra… Bland kryddorna har jag använt lite kakao (vanligt i mexikansk matlagning) och rökt paprika för extra djup
Glutenfri mandelkaka med päron och äpple i långpanna. Sabayonkrämen kan jag däremot inte rekommendera om man ska servera kakan till många, det var ett hiskeligt vispande, med stor risk att den istället för kräm blir äggröra
Du kan använda vilket sorts pajskal du vill till pajen, men mitt blev förstås glutenfritt och den här gången med en blandning av bovetemjöl och rårismjöl
Glutenfritt Sesamcrisp medRosmarin. Idag är det dags för något jag inte gjort tidigare, nämligen ett receptutbyte med fantastiska vegobloggare Jenny Mustard
Men man får omvärdera, en riktig trevlig kolhyrdtat-källa som dessutom vänd i lite persilja och olivolja passade utmärkt till denna lena men mustiga gryta
I torsdags lagade jag en kycklinggryta som blev riktigt mustig, krämig och höstig. Jag vet inte hur ni har det med svamp, men jag har hört att det är dåligt med kantareller i år
Jag gjorde en supergod pulled pork med smak av apelsin och en afrikansk kryddblandning, och den sky som bildades var så mustig och god att jag bestämde mig för att göra soppa på den
Smaka av med salt och peppar. Skala löken och skär rödlöken i klyftor, lägg det i grytan och tillsätt delade champinjoner, lagerblad, persilja och rosmarin
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.