Mustig lammgryta med svamp och en annorlunda matbild.
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Lammgryta 4-6 port 800 g benfri lammstek
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 morötter, i mindre bitar
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • salt och svartpeppar
  • 3 kvistar färsk rosmarin, hackad
  • 1½ tsk torkad timjan
  • 3 lagerblad 3 dl rött vin
  • 2 dl vatten
  • 1 oxbuljongtärning
  • 1 msk kinesisk soja
  • 200 g färsk svamp av valfri sort
  • maizenapulver till redning
  • Skär bort det mesta av fettet på köttet och dela det i grytbitar.
  • Bryn köttbitarna i smör och rapsolja, krydda med salt och peppar.
  • Tillsätt lök, morötter, vitlök, rosmarin, timjan och lagerblad efter några minuter och låt det fräsa med någon minut.
  • Häll i vin, vatten, soja och buljongtärning, blanda samman.
  • Låt det koka upp och sedan sjuda under lock 30-45 minuter Stek under tiden svampen (dela de allra största svamparna i mindre bitar) så all vätska försvinner.
  • Blanda ner svampen i grytan mot slutet av koktiden och red sedan av till önskad konsistens.
  • Smaka av med salt och peppar.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.