Skär bort det mesta av fettet på köttet och dela det i grytbitar.
Bryn köttbitarna i smör och rapsolja, krydda med salt och peppar.
Tillsätt lök, morötter, vitlök, rosmarin, timjan och lagerblad efter några minuter och låt det fräsa med någon minut.
Häll i vin, vatten, soja och buljongtärning, blanda samman.
Låt det koka upp och sedan sjuda under lock 30-45 minuter Stek under tiden svampen (dela de allra största svamparna i mindre bitar) så all vätska försvinner.
Blanda ner svampen i grytan mot slutet av koktiden och red sedan av till önskad konsistens.
I torsdags lagade jag en kycklinggryta som blev riktigt mustig, krämig och höstig. Själv är jag inte direkt någon flitig svampplockareoch då är det ju tur att vi har en svärfar som förser oss med torkade kantareller
Fräs försiktigt på medelvärme i rapsolja i en stor gryta. Låt puttra på svag värme under lock i två till två ochen halv timme, tills köttet faller är mört och faller isär
Blanda denmed olja, salt och dill och rosta eller stek den på grillen så att den får gyllene yta. Lägg dem i matberedare eller mixer tillsammans med matlagningsyoghurt, persilja och vinäger, mixa slätt och smaka sedan av med salt och peppar
Länktips närmare bestämt, fliken mellan hem och om mig. En ny sida har kommit till här på bloggen. Jag läser ju en hel del otroligt fantastiska bloggar, och har fram tills nu inte haft tillfälle att länka till er alla
Lilla jag med min nu alla fall lite större kamera, men min lilla blogg och min lilla fotoerfarenhet. "Mycket fruktig smak med inslag av fat, persika, ananas, örter och citrus
Och för dig som annars inte är något fan av lamm så utmanar jag dig att testa det här – lammsmaken blir inte så framträdande och gifter sig väl med kryddorna
Idag så har det stått en järngryta och puttrat på spisen i några timmar när mina grytbitar har fått koka riktigt möra, en härlig smak får det av att långsamt puttra med vin, lök, morötter och palsternacka
En väldoftande ochannorlunda köttfärssås som får smaka av de grönsaker som den tillagas medoch oregano samt lite balsamvinäger, vitlök och massor av kärlek
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.