Ruskigt gott, vi följer upp gårdagens fläskkotletter med ett riktigt långkok på högrev och precis som gårdagens middag så är det här en gammal klassisk rätt med många smaker man finns
Lördag idag då passar det väl bra med en köttgryta som får stå och puttra länge på spisen. Den här som jag gjorde igår med högrev och massor av kantareller blev supergod, den måste du testa
Hösten är på ingång snart och vad passar inte till middag om inte en mustig gryta. Fräs lök- och chilihack med lite matfett tills det mjuknar, rör ned vitlökskross
god och mustig gryta som blir perfekt på lördagskvällen eller som bjudmat. serverade den med en potatisgratäng, men pressad potatis blir också bra för att
Blev verkligen så gott, med massa goda smaker. Skippa för guds skull inte syltlöken som ger ett härligt "crunch" tillsammans med kyckligen och paprikan
Så himla nöjd med den. ett gäng med vitlöksklyftor. Krydda med örtkryddor, salt och peppar på köttet och blanda runt med händerna, det ska vara mycket kryddor
Skala och hacka löken grovt och lägg i grytan tillsammans med köttet. Blanda krossade tomater med tomatpuré, socker, salt, peppar, paprikapulver, vatten, vin och fond och häll i grytan
Bryn bitarna i en rejäl klick smör tillsammans med löken. Tanken är inte att det ska bli goda bitar med tuggmotstånd, utan de ska koka sönder och istället ge riktigt god smak och färg till grytan
persilja att garnera med. 800 g lövbiff smör att steka i 4 msk tomatpuré 3 dl vatten 3 msk koncentrerad oxfond 2 msk kinesisk soja 1 dl vispgrädde 3 dl crème fraiche flingsalt persilja att garnera med
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.