Mustig gryta från Värmland med lingonoch rökt korv
Tasteline
Tasteline
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 st lagerblad
  • 6 st vitpepparkorn
  • 2 st gul lök (ar)
  • 2 st bladpersilja , italiensk (stjälkarna)
  • 2 st kryddpepparkorn
  • 0.5 dl syltlök
  • 2 msk balsamvinäger , väl lagrad, ev socker
  • 0.5 st grön chilifrukt , färsk
  • 100 gram kantareller
  • 2 st morot
  • 2 dl lingon , + 1/2 dl och 2 msk råsocker alt hemkokt lingonsylt
  • 200 gram korv , rökt - helst värmländsk femarkerkorv, eller onsalakorv eller kabanosser (uteslut då chilin)
  • 50 gram smör
  • 600 gram högrev , eller grytbitar
  • 4 dl rött vin , oekat
  • 2 msk dinkelmjöl , eller värmländskt skrädmjöl
  • 0.25 st rotselleri
  • 6 dl vatten
  • 6 msk tomatpuré
  • 1 bladpersilja

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.